Stratejik Planın Başarısının Anahtarı: PAYDAŞLAR
Bir kurumun amaç ve hedeflerine ulaşmasında etkili olan veya bu başarıdan etkilenen bireyler veya gruplar paydaşları oluşmaktadır. Farklı bir deyişle; paydaşlar, kurumu etkileyen ve aynı zamanda kurumun faaliyetlerinden etkilenen kişiler veya gruplardır.
Belediyeler stratejik planlama hazırlık sürecinde mevcut durum analizi kapsamında iç ve dış paydaşları bu sürece dahil ederek paydaş analizi yapmak zorundadır. İç paydaşlar kurum personeli iken dış paydaşlar: kentte yaşayan kişi ve kuruluşlardan oluşmaktadır.
İyi yönetişimin bir gereği olan katılımcılığı sağlamak için paydaş analizi önemli bir araçtır.
Stratejik plan hazırlık sürecinde paydaş analizi, kurumun güçlenmesine katkı sağlayacak ve paydaşların çeşitli bakış açıları ve beklentilerini ortaya koyarak stratejik planın daha kapsamlı ve etkili bir şekilde şekillenmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede kurum, daha sağlam bir temel üzerinde ilerleyebilecek, stratejik amaç ve hedeflerine daha etkili bir şekilde ulaşabilecektir.
Paydaş analizi yapılırken paydaşların tespiti, paydaşların önceliklendirilmesi, paydaşların değerlendirilmesi ve paydaş görüş ve önerilerinin alınması ve değerlendirilmesi adımları takip edilmelidir. Bu adımları takip ederek paydaş analizi yapan belediyeler; stratejik planlarını belediye hizmetlerinden yararlananların ihtiyaçlarına daha uygun şekilde şekillendirecek ve stratejik planın uygulama sürecinde planın paydaşlarca sahiplenilmesini ve planın başarıya ulaşmasını güçlendirecektir.
Şirketlerin, Stratejik Yönetimle Çözebilecekleri Sorunlar
Stratejik yönetim, bir işletmenin uzun vadeli başarısını sağlamada kilit bir rol oynar. İşletmelerin dinamik ve rekabetçi piyasa koşullarında sürdürülebilirliklerini koruyabilmeleri için stratejik yönetimi etkin bir şekilde uygulamaları gerekir. İçeriği Sosyal Medyada Paylaşın
Stratejik Plan Hakkında Merak Edilen 7 Temel Soru
Stratejik yönetimin ilk adımı olan stratejik plan konusunda en çok sorulan temel 7 soruyu cevapladık. Özellikle planlama aşamasında olan kurum ve kuruluşlar için faydalı olacağını düşündüğümüz bu soruların dışında merak ettiğiniz soruları bize ulaştırabilirsiniz. 1. Stratejik Yönetim Nedir? Stratejik yönetim, bir organizasyonun uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için kaynaklarını etkili ve verimli kullanması, rekabetin bulunduğu bir…
Gıda Güvenliği İçin Yerel Uygulamalar
Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu’nun 20 Aralık 2018’de aldığı karar ile 7 Haziran günü “Dünya Gıda Güvenilirliği Günü” olarak ilan edilerek 2019’dan itibaren tüm dünyada kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda Dubai Belediyesi, Dubai Gıda Güvenliği Forumu‘nun ikinci oturumunu 6 Haziran 2024’de “Gıda Güvenliği: Beklenmeyene Hazırlık” teması ile gerçekleştirdi. Forum çok sayıda hükümet ve özel kuruluşun yanı sıra Çevre ve…
Organizasyonel Gelişim Danışmanlığı
Şirketlerin profesyonel ve sistemli bir yapıya kavuşmasını sağlayarak, uzun vadeli başarı ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek oluyoruz. Şirketlerin kurumsallaşarak büyüme hedeflerine ulaşması, operasyonel verimliliği artırmaları ve rekabet avantajı elde etmelerini hedefleyen bu danışmanlık yedi temel süreçten oluşmaktadır. İçeriği Sosyal Medyada Paylaşın
Yerel Savunuculuk: Toplumsal Katılımın Gücü
Yerel savunuculuk, yerel yönetimlerle sivil toplum arasındaki etkileşimi ve iş birliğini vurgulayan bir kavramdır. Belediyeler, kentlerin yönetiminde önemli bir rol oynar ve yerel savunucular, bu süreçte toplumsal katılımı artırmak için çalışırlar. İçeriği Sosyal Medyada Paylaşın
Yerel Yönetimlerde İkiz Dönüşüm Stratejileri
İkiz Dönüşüm, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümü entegre ederek endüstriyel, ekonomik ve sosyal süreçleri çevre dostu hale getirme amacını taşıyan bir kavramdır. İkiz Dönüşüm, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümü bir araya getirerek iş süreçlerini daha akıllı, hızlı, çevre dostu ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefler. İçeriği Sosyal Medyada Paylaşın
İçeriği Sosyal Medyada Paylaşın
Yorum gönder